Hoe zorgt bijles voor betere cijfers?

Bijles betere cijfers

Hoe zorgt bijles voor betere cijfers?

Bijles geeft eigenlijk een ideale leeromgeving: een klas waarin elke vraag telt, elke leerling in de schijnwerpers staat en elk onderwerp wordt uitgelegd totdat het helemaal duidelijk is. Deze leeromgeving is de dagelijkse realiteit in de wereld van bijles. In deze blog neem ik – als bijlesleraar met jaren ervaring– jou mee in de cijfers en verhalen achter bijles.

Betere cijfers zijn bewezen

Recent onderzoek laat zien dat leerlingen die regelmatig bijles volgen hun cijfers gemiddeld met één tot anderhalve punt kunnen verbeteren. Dit klinkt misschien niet als een enorm verschil, maar deze punten extra kunnen wel net het verschil maken, zoals bijvoorbeeld bij toelating tot de studie die je graag wilt.

Hoe ziet een bijles eruit?

Elke bijles start met een kennismaking. We kijken hierbij ook naar hoe jij het beste leert en wat je nodig hebt. Als bijlesleraar probeer ik eerst een goede band met je op te bouwen, zodat je je veilig en begrepen voelt. Dat is belangrijk, want zo leer je het best. Dan bedenken we samen wat je wilt bereiken. Wil je gewoon betere cijfers, of wil je ook zelfverzekerder en zelfstandiger worden in het leren? Deze doelen houden we in gedachten tijdens de bijlessen. Dan beginnen we echt. We pakken de dingen aan die jij moeilijk vindt en leggen die op verschillende manieren uit, net zo lang tot je het snapt.

We oefenen veel samen, zodat je goed wordt in wat je hebt geleerd. We zorgen ook dat je een sterke basis hebt, zodat je nieuwe dingen makkelijker kunt leren. Stap voor stap help ik je om meer te weten en te begrijpen. Hierdoor ga je uiteindelijk betere cijfers halen op toetsen! Feedback is ook heel belangrijk. Ik geef jou tips, maar ik wil ook graag horen wat jij van de bijles vindt. Zo kan ik de lessen nog beter maken voor jou.

Mijn ervaring met het effect van bijles

Vanuit mijn perspectief is bijles geven een  kans om een positieve impact te maken op de toekomst van de leerlingen. Ik vind het altijd heel mooi om te zien hoe leerlingen groeien, niet alleen in hun kennis en in de betere cijfers die ze halen, maar ook in hun zelfvertrouwen. Ik denk daarom echt dat bijles je handvatten kan geven die je nog je hele leven kan gebruiken.

Lucas’ ervaring met bijles

Een succesverhaal dat mij altijd zal bijblijven, is dat van Lucas. Lucas worstelde enorm met wiskunde en zijn cijfers waren te laag. Na enkele maanden van bijles, waarin we samen hard werkten en focusten op zowel de basisbegrippen als moeilijkere problemen, behaalde Lucas betere cijfers. Maar nog belangrijker, hij begon het gewoon leuk te vinden!

Neem de controle terug en haal betere cijfers

Bijles is zoveel meer dan alleen een manier om betere cijfers te halen. Het is echt iets persoonlijks, helemaal afgestemd op wat jij nodig hebt, zodat je kunt laten zien wat je allemaal in je mars hebt. Als bijlesleraar zie ik hoe leerlingen opbloeien en dat is echt super om mee te maken. Denk eraan, als je bijles neemt, investeer je niet alleen in betere cijfers voor de volgende toets. Je investeert in jezelf en in je toekomst. Ben je benieuwd naar bijles of wil je meer weten? Neem dan contact op met ons. We kunnen dan samen kijken wat je nodig hebt en hoe we je kunnen helpen.

Start vandaag nog de route naar betere cijfers en meer leerplezier