Bijles Menen

Motivatie, educatie en zelfvertrouwen,
wij geven bijles in elk vak en op elk niveau!

 • Maatwerk

  Elk mens is uniek. Daarom zijn onze bijlessen dat ook.

 • Klik

  Een klik tussen leerling en docent is zeer belangrijk.

 • Centraal

  Alles draait om het succes en welzijn van de leerling.

 • Ouders

  Er is regelmatig contact over de voortgang.

Bijles voor mijn kind?

Een vak waar je niet helemaal uitkomt? Of wat extra hulp nodig bij het maken een planning voor je toetsweek? Bij ons ben je aan het juiste adres voor bijles of studiebegeleiding in Menen! Bijles.eu helpt je graag verder, ongeacht op welke school je zit of welk niveau jij volgt. Er is altijd een bijlesdocent uit de omgeving van Menen die jou kan ondersteunen met schoolwerk.

basisschool

Basisschool

Soms wordt de basisschool gezien als een grote speeltuin, waar af en toe ook nog geleerd wordt. Het is echter wel zo dat op de basisschool, de naam zegt het al, de basis wordt gelegd voor de middelbare school en dus het verdere verloop van het studentenleven.

Middelbare-school

Middelbare school

De middelbare school is een belangrijke periode voor de ontwikkeling van een kind. Hier worden de eerste stappen gezet naar een volwassen leven. Er wordt hier al voor een bepaalde richting gekozen, als voorloper op de studie die je kind uiteindelijk zou willen kiezen.

MBO

Middelbaar beroepsonderwijs

Ben jij een mbo-student en heb je moeite om een bepaald project af te ronden, dan zou extra hulp welkom kunnen zijn. Of het nu gaat om een bepaald vak of project of heb je moeite met het maken van een planning? Wij helpen leerlingen op meerdere manieren.

Cito training

Cito-training

Aan het eind van het basisschooltraject wordt op veel basisscholen een cito-toets afgenomen. Een spannend moment voor veel leerlingen, want over het algemeen is de eerste keer dat er een dergelijke toets gemaakt wordt. Voorbereiding is daarom belangrijk.

HBO Menen

Hoger beroepsonderwijs

Het hbo is, met name in het begin, heel erg gericht op theoretische kennis. Veel tijd gaat zitten in het volgen van vakken en het opstellen van verslagen. Uiteindelijk zal er ook stage gelopen moeten worden, maar de focus zal in het begin op het theoretische deel liggen.

Middelbare school bijles

De middelbare schoolperiode is een belangrijke periode in de ontwikkeling van een kind. Ze worden hier klaargestoomd voor de vervolgstudie en maken ook een belangrijke persoonlijke ontwikkeling door. Belangrijk dus dat er, naast een gezellige tijd, ook goed gepresteerd wordt. Door het brede pakket aan vakken dat wordt aangeboden, is de kans groot dat er één of meerdere vakken zijn die meer moeite kosten dan andere vakken. Daarnaast kan het ook zijn dat jouw zoon of dochter in het algemeen moeite heeft met het plannen van het huiswerk en opdrachten. Bijles of studiebegeleiding is dan een goede keuze.

Wij helpt graag met het vinden van een geschikte docent in de buurt van Menen. Het maakt niet uit of jouw kind op het vmbo, de havo of het vwo zit. De bijles wordt thuis gegeven. Jij hoeft je niet druk te maken over vervoer en jouw zoon of dochter werkt in een veilige en vertrouwende omgeving. En wachtentijden, daar doen wij niet aan. Op het moment dat je contact met ons opneemt, zorgen wij dat je zo snel mogelijk in verbinding wordt gebracht met een geschikte docent uit Menen of omgeving.

Bijlescoach

Huiswerkbegeleiding vmbo
20.09.2023

Frank, vader van Pim (15) uit Tegelen

“Pim is een jongen die in sommige dingen overijverig is. Wij merkten dat dit bij het maken van huiswerk ook zo was. Door dit overijverige gedrag raakte hij het overzicht kwijt en wist niet meer waar hij moest beginnen. Na contact via de website stond binnen twee week Esther voor de deur. Esther heeft gezorgd dat Pim structuur aanbrengt in zijn huiswerk. Hij is nu minder tijd kwijt om meer huiswerk gedaan te krijgen. Zonder de geduldige begeleiding van Esther was dit nooit gelukt! Pim heeft nu meer tijd over en kan weer twee keer in de week naar zwemtraining, wat hij heerlijk vindt. Bijles.eu en Esther, bedankt!”

Bijles hbo
02.09.2023

Famke (21), bijles Engels uit Genemuiden

“Op de havo vond ik Engels altijd al een moeilijk vak. Door het leren van woordjes heb ik altijd nog wel redelijk makkelijk kunnen halen, al was het examen wel met de hakken over de sloot. Tijdens mijn hbo-opleiding Psychologie ben ik erachter gekomen dat er toch een ander niveau Engels gevraagd wordt. Het lezen en luisteren lukte nog wel, maar vooral het schrijven vond ik erg lastig. Gelukkig was daar Willemien. Teksten en verslagen die ik voor mijn opleiding geschreven heb, worden nu eerste samen doorgenomen. Het is nog steeds niet vlekkeloos, maar ik merk dat het steeds makkelijker gaat! Willemien is helaas tussendoor wel drie weken op vakantie geweest en met de vervanger had ik een minder goede klik, maar na die drie weken hebben we de draad gewoon weer opgepakt.”

Huiswerkbegeleiding havo
20.09.2023

Karin, moeder van Marcel en Vera (beide 13 jaar) uit Stadskanaal

“De overgang van de basisschool naar de middelbare school is vooral voor Marcel lastig geweest. In het bijzonder de wisseling tussen vakken en lesstof ging niet altijd even makkelijk. De overgang voor Vera is een stuk makkelijker gegaan. In eerste instantie was het dan ook de bedoeling om de begeleiding alleen voor Marcel aan te vragen, maar intussen doet Vera ook mee. Door de flexibiliteit is het prettig samenwerken. Bij ziekte of afwezigheid van de vaste docent wordt er over het algemeen vrij snel voor een gelijkwaardige vervanger gezorgd. Marcel krijgt de verschillende vakken ondertussen steeds meer onder de knie en ook Vera’s resultaten zijn beter geworden sinds de bijlessen.”

Cito-training basisschool
31.07.2023

Jan-Willem en Hilde, ouders van Teun (11) uit Urk

“Teun is in de klas een wat terughoudende jongen. Het klassikaal stellen van vragen is dan ook best lastig voor hem. Samen met zijn juffen lukt het vaak wel, maar ook zij hebben helaas niet alle tijd voor Teun. Wat uiteraard begrijpelijk is. Na enig zoeken op het internet kwamen wij uit bij Bijles.eu. Dat leek ons de ideale oplossing. Teun heeft intussen een aantal lessen achter de rug, waarbij voor hem de één-op-één begeleiding erg goed werkt. De docent, Leroy, weet Teun goed op zijn gemak te stellen en werkt geduldig de opdrachten uit. We zien Teun ook buiten de lessen steeds meer uit zijn schulp kruipen en ook de juffen op school merken dat. Trots op Teun en blij met de hulp van Leroy!”

Bijles vwo
13.09.2023

Sanne (18), bijles Biologie uit Almelo

“Na mijn vwo-examen wilde ik graag Diergeneeskunde gaan studeren op de Universiteit van Utrecht. Bij deze studie wordt gelet op de cijfers die op het diploma komen te staan. Overal sta ik er goed voor, maar voor mijn toelating zou het fijn zijn als ik mijn 7 voor biologie omhoog kan halen naar een 8. Op school volgde ik al extra examentrainingen, maar die zijn voor mij te algemeen. Via Bijles.eu matchte ik met Hilde. Na een stroef begin, waarbij het van beide zijden wat moeizaam verliep, hebben we toch de stof goed door kunnen nemen. Door de achtergrond van Hilde kon zij mij de knelpunten goed uitleggen. De examens zijn intussen achter de rug en ik hoop dat mijn biologie-examen ervoor zorgt dat het uiteindelijk een 8 wordt op mijn eindlijst.“

Huiswerkbegeleiding basisschool
21.09.2023

Anita, moeder van Esmay (12), cito-training uit Deventer

“Na de entreetoets van groep 7 zagen wij de bui wel al een beetje hangen. Esmay kan zichzelf helemaal opvreten van spanning voor een dergelijke toets. En dat terwijl ze de stof goed beheerst. We hebben samen met de leerkrachten al verschillende dingen geprobeerd, maar het leek niet echt te helpen. Tot een andere moeder een cito-training aanraadde. Het duurde helaas iets langer dan gehoopt, maar uiteindelijk stond Elise voor de deur. Wat vooral prettig is, is dat de lessen aan huis gegeven worden. Zeker voor Esmay geeft dat extra rust. Esmay en Elise zijn elke dinsdagavond oefentoetsen aan het maken en het gaat steeds beter. Hoe het met de cito-toets zelf gaat is nog even afwachten, maar wij hebben goede hoop op een positieve uitkomst.”

Huiswerkbegeleiding havo
17.09.2023

Boris, vader van Eline (13), huiswerkbegeleiding uit Leeuwarden

“Eline vond het lastig om overzicht te houden over haar huiswerk. Doordat mijn vrouw en ik allebei onregelmatig werken, hebben wij niet altijd de mogelijkheid om hierbij te helpen. Via Bijles.eu was er gelukkig snel een docent beschikbaar. Helaas was dit niet direct wat wij verwacht hadden. Richard, de docent, kwam ongeïnteresseerd over. Het werk en de uitleg dat hij moest doen, was prima, alleen het sociale aspect vonden wij niet optimaal. Hij toonde weinig interesse in de zaken buiten de bijles om. Gelukkig heeft Eline wel veel van zijn lessen opgepikt en gaat het maken van de planning een stuk beter. Voor de volgende keer gaan we misschien wel iets kritischer op zoek naar een passende docent.”

Bijles mbo
09.09.2023

Chris (23), bijles Nederlands uit Kampen

“Ik heb dyslexie. Op de vmbo had ik bij veel toetsen nog een voordeel door bijvoorbeeld extra tijd te krijgen. Op het mbo wordt er ook wel rekening mee gehouden, alleen op stage vind ik het vervelend als ik er niet goed uitkom met lezen en schrijven. Nu heb ik al een paar lessen gekregen van Merel, die oud-docente Nederlands is. De lessen zijn erg gezellig, waardoor ik mij ook goed op mijn gemak voel. Door handige tips en foefjes krijg ik het steeds beter onder de knie. Helemaal goed zal het wel niet worden, maar de vooruitgang geeft mij al een veel beter gevoel. Ik kan straks misschien zelfs wel een foutloze sollicitatiebrief schrijven!”

Huiswerkbegeleiding vmbo
11.09.2023

Ariën (14), bijles Engels uit Assen

“Engels vind ik een erg moeilijk vak. Het woordjes leren dat lukt nog wel, maar het maken goede zinnen vind ik lastig. Op school probeer ik al extra uren en uitleg te krijgen, alleen lukt dat jammer genoeg niet elke week. Mijn decaan zei toen dat het een goed idee was om bijles via een bedrijf te volgen. Andrew kon mij gelukkig snel komen helpen. Hij is naar van Amerika naar Nederland verhuisd en kan dus heel goed Engels. Samen luisteren wij naar liedjes en dan gaan we kijken waar de liedjes precies over gaan, door ze helemaal te vertalen. Ook lezen wij Engelse teksten en heeft een paar boeken gegeven die ik ook kan lezen. Ook vertelt hij veel over Amerika en in wat voor situatie je zinnen kunt gebruiken. Ik hoop dat ik straks goed Engels kan en dat ik een hoog cijfer haal!”

Studiebegeleiding havo
25.11.2022

Hans, vader van Bas (15) uit Hengelo

“Bas heeft een vrij moeilijke periode achter de rug. Ik ben gescheiden van mijn vrouw. De focus lag gedurende die periode niet echt op school en Bas had er zichtbaar moeilijk mee. Door toch niet te veel achterstand op te laten lopen, kwam ik uit bij bijlessen. De bijlessen worden aan huis gegeven. De ene week is de bijles bij mij thuis en de andere keer is het bij de moeder van Bas. Door de korte lijnen met de docenten, is prettige communiceren. Ik sta er versteld van hoe de verschillende docenten om gaan met de situatie en Bas steeds weer gerust kunnen stellen, het lijken wel professionele hulpbegeleiders! Bas heeft zijn schoolwerk gelukkig weer redelijk op orde, maar de bijles, die blijft voorlopig nog even!“

Huiswerkbegeleiding Havo
27.07.2022

Hannah en Nick, ouders van Fynn (12) uit Valkenburg

“Voor Fynn hebben wij gekozen om huiswerkbegeleiding in te schakelen. Niet omdat er problemen waren, maar meer om de overgang van basisschool naar middelbare school iets soepeler te laten verlopen. Helaas kon er tijdens het begin van het schoolperiode geen match gevonden worden. Toen er eindelijk een match gevonden was, kwam deze de gemaakte afspraken niet na. Na contact te hebben opgenomen zorgden ze voor een snelle vervanger en dit gaat gelukkig een stuk beter. Het duurde dus wel langer dan we hadden gehoopt, maar Fynn heeft nu iedere maandagavond huiswerkbegeleiding en dat lijkt allemaal goed te gaan. We moeten de resultaten nog afwachten, maar tot nu toe hebben we een tevreden gevoel.”

Bijles vmbo
20.07.2023

Leonie (14), bijles Engels uit Landgraaf

“Het volgen van Engels op school vind ik erg lastig. In de eerste twee jaar ging het nog wel goed, maar sinds dit jaar gaat het moeilijk. Op school krijg ik soms al extra lessen, maar dat is niet elke week. Toen kwam Jacqueline om mij bijles te geven. De bijles was heel erg goed en gezellig. Ik leerde er heel veel en haalde zelfs bijna een 7 op mijn volgende toets. Jammer genoeg kon Jacqueline de laatste week niet meer komen en toen kwam Tim. De les van Tim was lang niet zo leuk als Jacqueline. Maar door de bijlessen ben ik wel veel beter geworden in Engels en haal ik nu hogere cijfers op school.“

Huiswerkbegeleiding vwo
21.09.2023

Tim (17), bijles natuurkunde uit Almere

“Helaas heb ik door ziekte het afgelopen jaar een groot deel van de lessen gemist. Met behulp van een aantal docenten heb ik bijna alle vakken bij kunnen werken. Alleen de docent Natuurkunde had helaas niet de tijd die ik wel nodig had. Daarom ben ik zoek gegaan naar andere alternatieven. Een kennis raadde mij bijlessen via Bijles.eu aan. Geen moment spijt van gehad! Binnen een week stond Henk voor de deur. Henk was natuurkundedocent van een andere scholengemeenschap. Hij heeft mij heel goed kunnen helpen met de inhaalslag en intussen loop ik gelukkig alweer bijna bij. De laatste loodjes nog voor dit jaar en dan volgend jaar hopelijk examen doen.”

Basisschool bijles

Op de basisschool begint vaak al de overgang naar de middelbare school. Er wordt voor de vakken Nederlands (taal), wiskunde (rekenen), geschiedenis en aardrijkskunde (wereldoriëntatie) al een goede basis gelegd voor de jaren op de middelbare school. De leerkracht geeft aan de hand van de prestaties op de basisschool een studieadvies. Omdat er op de basisschool op verschillende niveaus gewerkt wordt, kan het zijn dat een leerkracht niet iedereen de gewenst uitleg of studiebegeleiding kan geven. De docenten uit de omgeving van Menen die bijles geven, ondersteunen jou en jouw kind hier graag in.

Door de persoonlijke en individuele aanpak wordt het maximale resultaat bereikt, waardoor jouw kind ook het niveau haalt waarop hij of zij hoort te werken. Jouw kind staat altijd centraal. De docent past het tempo en het niveau aan op de situatie. Naast de prestaties op papier, krijgt ook het zelfvertrouwen een flinke boost. Dit neemt hij/zij ook weer mee naar andere vakken buiten de bijles, waardoor de kans groot is dat het niveau hier ook omhoog zal gaan. Het toegenomen zelfvertrouwen heeft ook invloed buiten school, waardoor jouw kind hier ook zekerder in zijn/haar schoenen staat.

Mbo bijles

Het mbo is een belangrijke periode waarin de student wordt klaargestoomd voor een baan na de studie of, in sommige gevallen, een vervolgstudie op hbo-niveau. De opleidingen zelf zijn voornamelijk gericht op de praktijk, met daarbij een kleinere inbreng van het theoretische deel. Dit theoretische deel kan als lastig worden ervaren. Het is echter wel van essentieel belang dat ook deze vakken voldoende worden afgesloten. Denk daarbij aan vakken als Engels en Nederlands. Ongeacht wat er na de studie gekozen wordt, deze vakken komen vrijwel in iedere functie of vervolgopleiding terug. Tijdens de bijles of studiebegeleiding in Menen kan de bijlesdocent gericht onderdelen extra uitlichten of helpen met aanbrengen van extra structuur, waardoor je efficiënter kunt werken. Door het opkrikken van het niveau van het theoretische gedeelte, kan je deze kennis weer toepassen in de praktijk.

Zodra je het contactformulier hebt ingevuld, gaan wij op zoek naar een docent uit Menen die jou kan helpen. Na een intakegesprek wordt er een planning en een persoonlijk plan van aanpak opgesteld. Op deze manier gaat je algemene niveau omhoog, en dat zie je ook terug op je cijferlijst.

Huiswerkbegeleiding

Cito-training Menen

Ondanks dat score van de cito-toets niet leidend is voor het advies voor de middelbare school, is het wel een belangrijke graadmeter om te kijken hoe de leerling ervoor staat. Naast het meetmoment, is het ook één van de eerste momenten dat de leerling te maken krijgen met een dergelijke toets. De vragen, de vraagstelling, de manier van lezen, alles is nieuw. Het volgen van Cito-training zorgt voor een goede voorbereiding op deze toets. Een ervaren docent uit de omgeving van Menen neemt tijdens de bijles geduldig de stof door en kan jouw kind op zijn of haar eigen tempo voorbereiden op de toets.

Het kiezen voor Cito-training is natuurlijk al extra spannend voor een kind. Daarom komen de bijlesdocenten uit het netwerk van Bijles.eu gewoon bij je aan huis. Op die manier kan jouw kind in een vertrouwde omgeving de lessen volgen en hoef jij je geen zorgen te maken over het vervoer van en naar de begeleiding. Door het op maat gemaakte plan stijgt het niveau al snel. Zo ontstaat er bij de cito-toets een reëel beeld van het niveau van jouw kind en kan er vanuit de school een goed advies worden gegeven of jouw kind het beste naar het vmbo, naar de havo of naar het vwo kan gaan. Benieuwd hoe wij jouw kind kunnen helpen? Neem contact met ons op en wij gaan direct op zoek naar de perfecte match voor Cito-training.

Wij helpen leerlingen en studenten om het beste uit zichzelf te halen

Met welk schoolvak kunnen we jou helpen?

Aardrijkskunde

Biologie

Duits

Economie

Engels

Frans

Geschiedenis

Grieks

Latijns

M&O

Maatschappij

Natuurkunde

Nederlands

Scheikunde

Wiskunde

Hogere cijfers

Zelf bijles geven

Ben je zelf heel goed in een bepaald vak en haal je hier altijd goede cijfers op, en vind je het leuk om andere kinderen te helpen? Word dan bijlesdocent! De docenten die bijles en studiebegeleiding geven, komen bij de leerlingen en studenten thuis. Wij zorgen dat je in contact wordt gebracht met de leerling en/of ouders om een eerste afspraak in te plannen. Daarna heb je zelf direct contact met de ouders en/of leerling en maak je eenvoudig je eigen planning. Je eigen studie of hobby’s hoeven hier dus niet onder te lijden. Naast het feit dat het ontzettend leuk werk is, is het geven van bijles een zeer goed aanvulling op je CV.

Als je sollicitatie binnen is, bekijken we of je in het profiel past. Uiteraard zal er ook nog een fysieke afspraak plaatsvinden om te kijken hoe je als persoon en bijlesdocent overkomt. Je krijgt namelijk wel te maken met ouders en één-op-één contact met leerlingen tijdens de bijles. Je pedagogische vaardigheden zijn dus ook erg belangrijk.

Als alles vanuit beide kanten goed zit, ga je aan de slag met onze interne opleiding voor het geven van bijles. Nadat deze goed is afgerond, ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan. En dat in de meeste gevallen bij jou in de buurt. Het geven van bijles is dus de ideale manier om op een leuke manier geld te verdienen en kinderen te helpen.

Bijlesdocent aan het woord

"Mijn naam is Maaike. Ik ben een studente van 27 jaar uit Menen. Ik zit intussen in de afrondende fase van mijn universitaire studie Onderwijswetenschappen. Altijd was ik al gegrepen door het onderwijs en de manieren waarop lesgegeven wordt. Na mijn middelbare school ben ik dan ook direct richting de Onderwijswetenschappen gegaan. Mijn scriptieonderzoek gaat over de invloed die examens hebben leerlingen. Alle opgedane kennis tijdens mij opleiding en onderzoek wil graag in de praktijk brengen om de drempel naar de examens minder hoog te maken. Uiteindelijk is iedereen gebaat bij een stressloze examenperiode waarin de cijfers gehaald worden waar je ook recht op hebt en de factor ‘spanning’ grotendeels weg te nemen. Samen met jou wil ik daar graag aan werken!"

Deze bijlesdocente geeft ook bijles in Bilzen en bijles in Oudenaarde.

Huiswerkbegeleiding

Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw zoon of dochter niet specifiek moeite heeft met een bepaald vak, maar het lastig vindt om buiten school de opdrachten in goede banen te leiden. Veel verschillende vakken met allemaal uiteenlopende opdrachten kunnen ervoor zorgen dat het overzicht zoekt raakt. Het is erg frustrerend dat huiswerk en andere opdrachten veel tijd krijgen, maar je kind toch steeds achter de feiten aan loopt. Heb je wel eens gedacht aan één-op-één begeleiding in de vorm van huiswerkbegeleiding? De ervaren docenten kunnen tijdens de bijles helpen met het opstellen van een planning.

Stapsgewijs komt er meer duidelijkheid en structuur in het huiswerk, met als doel: meer opdrachten en taken afronden in minder tijd. Het efficiënter werken scheelt een hoop frustratie en levert ook nog eens tijdwinst op. Door het aanbrengen van structuur van in de huiswerkbegeleiding stijgt het niveau van het huiswerk. Tijdens de studiebegeleiding wordt een persoonlijk plan van aanpak opgesteld dat helemaal is afgestemd op jouw kind. Uiteraard kan tijdens de sessies nog het één en ander bijgesteld worden als dat nodig blijkt. De bijles vindt thuis plaats, zodat jouw zoon of dochter in een vertrouwde omgeving aan het huiswerk kan werken.

Hbo bijles

Bij de hbo-opleiding ligt over het algemeen de focus op de theorie. Er zijn in verhouding veel contacturen op school waar veel opdrachten en verslagen gemaakt moeten worden. Daarnaast is er een aantal vakken dat bij de meeste opleidingen in een afwisselende mate wordt aangeboden. Denk hierbij aan vakken als wiskunde, Engels en Nederlands. In veel gevallen zal het een andere naam hebben, specifiek op jouw opleiding en vakgebied, maar in grote lijnen blijft de inhoud hetzelfde.

Nederlands is natuurlijk erg belangrijk voor het schrijven van de verslagen en rapporten. En bij veel hbo-opleiding wordt regelmatig Engels gesproken. Bepaalde vakken worden in het Engels gegeven en soms is zelfs je hele opleiding in het Engels. Dit kan nogal een overgang voor je zijn. Naast het begrijpen, wat vaak nog wel lukt, is het ook belangrijk dat je je verslagen in foutloos Engels kunt opstellen en presentaties kunt geven. Bijles kan ervoor zorgen dat jij je kennis en kunde in bijvoorbeeld het Engels en/of Nederlands verbeterd. Je hebt hier niet alleen profijt van tijdens je opleiding, maar hebt deze taalkundige kennis ook na het afronden van je opleiding vaak nodig wanneer je aan het werk gaat.

Vind je specifieke vakken van jouw opleiding lastig? Ook daarvoor kan je bij ons aankloppen. Verspreid over heel Vlaanderen zitten honderden docenten die je graag verder helpen en ze komen gewoon bij je thuis in Menen voor de bijles of studiebegeleiding.

bijlesdocent Menen

Start vandaag nog de route naar betere cijfers en meer leerplezier

Bijlesdocent aan het woord

“Hoi, Edwin van 32 jaar oud hier. Het belang van bijles heb ik zelf ondervonden. In het begin van de middelbare school had ik ontzettend moeite met alle verschillende vakken en het huiswerk plannen. Het kwam bij mij letterlijk op de laatste aan. Met behulp van bijles heb ik geleerd om orde en structuur aan het brengen tussen de opdracht. Op die manier kun je veel effectiever werken. Zelfs nu als administratief medewerker heb ik hier nog dagelijks profijt van. Om die reden wil ik dan ook andere kinderen laten zien dat het makkelijker en effectiever kan gaan. Niet alleen handig voor op school, maar ook zeker later als je aan het werk gaat!"

Deze bijlesdocent geeft ook bijles in Tongeren en bijles in Deinze.

Examentraining

De belangrijkste en meest spannende periode van de middelbare school is ongetwijfeld de examenperiode. Hierin moet alle opgedane kennis uit de voorgaande jaren naar boven gehaald worden om de examens positief af te sluiten. Voor het ene vak zal dit makkelijker gaan dan voor het andere. Examentraining tijdens bijles voor de vakken die als lastig worden ervaren is dan een goede keuze. Op die manier neem je de stof nogmaals door met een docent die de training of studiebegeleiding verzorgt. Je maakt hierbij oefenexamens om een beeld te krijgen van de vraagstelling en wat je uiteindelijk tijdens het examen zelf kan verwachten. Een goede voorbereiding tijdens de bijles zorgt voor rust in je hoofd en meer zelfvertrouwen tijdens het maken van de examens. Door spanning gedeeltelijk weg te nemen maak je meer ruimte voor concentratie.

bijlesdocenten

Bijlesdocenten

De docenten die de bijles en studiebegeleiding verzorgen in Menen komen uit een groter netwerk van Bijles.eu. Verspreid over heel Vlaanderen zijn er honderden docenten die gespecialiseerd zijn in verschillende richtingen en vakken. Er is dus altijd een docent bij jou in de buurt die jouw kind verder kan helpen ongeacht het niveau van de opleiding. De strenge sollicitatieprocedure en de interne opleiding maken dat docenten het maximale uit jouw kind halen tijdens de bijles.

Naast de kwalificaties op papier, worden de docenten ook geselecteerd op pedagogische vaardigheden. Je bent er dus van verzekerd dat de docent niet alleen kennis bezit, maar ook goed is in de omgang. Wel zo fijn natuurlijk, bij iets nieuws voor jouw kind. Daarom hebben wij er bewust voor gekozen om de bijles of studiebegeleiding aan huis te geven. Jij als ouder hoeft je niet druk te maken over het halen en brengen van je kind en je kind blijft in een vertrouwde omgeving. Op die manier kan de docent het meest efficiënt werken, zonder al te veel randzaken en afleidingen.

Vakken kunnen per les afgenomen worden, maar het is voordeliger te kijken naar een pakket. Een pakket bestaat uit een bepaald aantal lessen die helemaal naar eigen wens ingevuld en ingepland kunnen worden. Je houdt op die manier zelf de regie in handen en kan de bijles, in overleg met de docent inplannen wanneer het jullie het beste uitkomt.

Leren kan je leren

Het klinkt in eerste instantie misschien een beetje vaag, maar leren kun je echt leren. De ene persoon kan beter en sneller leren dan de andere, of kan zich beter concentreren. Heb je daar wat meer moeite mee, dan zijn er verschillende tips en trucs die ervoor zorgen dat het leren makkelijker gaat. Door bijvoorbeeld structuur in de taken aan te brengen en via een goede planning te werken, ben je al veel efficiënter. Door de tijdswinst die je daar uit haalt, kun je meer tijd steken in de kwaliteit van je opdrachten. Zo ben je dezelfde tijd bezig, of misschien zelfs wel minder, maar krijg je veel meer werk gedaan en ligt het niveau hiervan hoger.

Ook voor het leren zijn er methoden waarbij je de stof beter tot je neemt. Iedereen leert anders, dus er is hier geen algemene methode voor. Tijdens bijles of studiebegeleiding in Menen kan een docent je hiervoor handvaten aanreiken en samen een duidelijke structuur aanbrengen in je werkzaamheden. Het maakt hierbij niet uit of je in het eerste jaar van het vmbo zit of dat je bijna klaar bent op met hbo, bijles geeft je altijd een voorsprong.

Veel gestelde vragen

Bijles.eu heeft een netwerk van honderden docenten die verspreid over heel Vlaanderen bijles geven, dus niet alleen in Menen en de omgeving. Wij zorgen dat er een match komt tussen de bijlesdocent en de leerling die op zoek is naar hulp of begeleiding. Het kan gaan om bijles, studiebegeleiding, examentraining of huiswerkbegeleiding bij alle vakken en op alle verschillende niveaus.

Zelfvertrouwen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen ook leerlingen in deze kleine plaatsen:

Lauwe - Rekkem

Bijles Menen? Bijles.eu helpt iedereen met veel enthousiasme!

Copyright 2023-08-16