Bijles hbo

Hoger beroepsonderwijs

Het hbo is een opleiding met relatief veel theorie in verhouding tot praktijk. Veel tijd zit in het volgen van vakken, het maken van opstellen en verslagen. En volgt ook een stage, maar eerst ligt de nadruk op de theoretische kant van de lesstof.

Verschillende richtingen

Het hbo biedt een grote verscheidenheid aan richtingen en bijbehorende vakken. Van techniek tot economie en van een lerarenopleiding tot de zorg. Voor zowel de algemene als meer specifieke vakken of onderdelen geeft bijles ondersteuning als het leren een uitdaging wordt.

Voor alle vakken en opleidingen hebben we docenten. Je kunt altijd vrijblijvend naar de mogelijkheden informeren en zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

hbo-bijles

Nederlands

Hoewel Nederlands bij veel opleiding niet wordt gezien als officieel vak, moet vaak wel een bekwaamheidstoets gemaakt worden. Deze toets moet in het eerste jaar met een voldoende afgerond worden. Haal je geen voldoende, dan volgt er een negatief bindend studieadvies. Met andere woorden: je moet stoppen met de opleiding bij deze onderwijsinstelling.

De toets heeft de focus op het vervoegen van werkwoorden. Vaak heb je hier voor het laatst les in gehad op de middelbare school. Om je geheugen op te frissen is bijles een goede keuze. Samen met een bijlesdocent neem je stapsgewijs de stof door, zodat jij op het gewenste niveau komt en klaar bent voor de bekwaamheidstoets. Naast de verplichte toetsen is het natuurlijk ook erg belangrijk dat verslagen en rapporten in goed Nederlands geschreven worden.

 • Maatwerk

  Elk mens is uniek. Daarom zijn onze bijlessen dat ook.

 • Klik

  Een klik tussen leerling en docent is zeer belangrijk.

 • Centraal

  Alles draait om het succes en welzijn van de leerling.

 • Ouders

  Er is regelmatig contact over de voortgang.

Wiskunde

Rekenen en wiskunde komt onder veel namen terug bij diverse opleidingen. Het verschil en de intensiteit van het rekenen hangt af van de opleiding die volgt; rekenen voor de opleiding commerciële economie heeft logischerwijs een andere insteek dan de opleiding tot verpleegster.

Maar feitelijk heb je kennis van rekenen en wiskunde in het dagelijks leven vaak nodig. Omdat het weinig professioneel overkomt telkens een rekenmachine te moeten pakken voor elke simpele rekensom, is dus een bepaald niveau van rekenkennis aan te raden. De bijles is helemaal gericht op jouw niveau en opleiding. Samen met een docent wordt gekeken naar de belangrijke punten en de onderdelen waar een verbeterslag gedaan moet worden. Een kleine investering waar je tijdens je studie en verdere toekomst veel profijt van hebt.

Engels

Net als voor de wiskunde geldt dat de meeste opleidingen een vorm van Engels aanbieden. Het gaat in de meeste gevallen om Engels dat gericht is op de taal voor een specifiek vak. Bij de opleiding werktuigbouwkunde leer je voornamelijk technische termen, terwijl je bij de opleiding psychologie heel andere woorden leert. De algemene kennis van het Engels die je op de middelbare school hebt opgedaan geldt als een goede basis. Maar het kan zijn dat jargon in het Engels een uitdaging vormt. Daarbij kan je ondersteuning krijgen met bijles, zodat je klaar bent voor de toekomst. Immers, veel bedrijven hebben naast een Nederlandse vestiging ook dependances in het buitenland. Engels is dan de voertaal, niet alleen in spraak, maar ook in geschrift.

Naast het vak Engels zijn ook veel hbo-studies of gedeeltes hiervan Engelstalig. Lectuur en lessen in Engels vragen over het algemeen meer aandacht en tijd dan de lessen in je moedertaal. De verslagen die je voor deze vakken schrijft, moeten ook in correct Engels zijn opgemaakt. En wat dacht je van de buitenlandse studenten waarmee jij je opleiding deelt? Binnen projectgroepen maar ook buiten school zal kennis van de Engelse taal een grote steun zijn.

uitleg

Projecten en onderzoeken

Het hbo staat bekend om het projectmatig werken. Veel in groepen werken, waar niet alleen op je kennis wordt getoetst, maar ook op je kunde. Vanuit de havo, waar voornamelijk naar je cijfers werd gekeken, kan dat een flink overgang zijn. Je kunt moeite hebben met het maken van een planning, of misschien vind je het lastig om het overzicht te houden tussen de verschillende opdrachten.

Een bijlesdocent geeft je een zetje in de juiste richting door te helpen structuur in je werkzaamheden aan te brengen. Op die manier kun jij je energie optimaal steken in de taken en opdrachten. Je krijgt meer tijd, maar ook meer zelfvertrouwen om niet alleen aan jezelf te denken, maar ook vanuit het groepsproces te kijken. Je hebt je eigen taken namelijk voor elkaar, nu kan jij je richten op hulp aan anderen.

Afstuderen

Verreweg het belangrijkste onderdeel van de hbo is je afstudeerstage of -project. Geen voldoende op je stage betekent geen diploma. Het is de bedoeling dat je tijdens deze periode alle opgedane kennis van de voorgaande jaren in de praktijk brengt. Het geheel omvat veel verschillende aspecten, waarbij je niet ieder aspect even goed onder de knie kan hebben. Het is dan prettig om een beroep te doen op een ervaring docent die je handvatten kan geven. De docent helpt je op weg naar de afronding van je stage, project of rapport zodat je tijd over houdt voor de praktische kant van je stage.

Start vandaag nog de route naar betere cijfers en meer leerplezier

Bijles bij je thuis

De bijlesdocenten uit het netwerk van Bijles.eu zitten verspreid over heel Nederland. Er is dus altijd een docent bij jou in de buurt die je kan helpen, en docenten komen gewoon bij je thuis. Jij hoeft je dus niet druk te maken over het feit dat je de deur nog uit moet. Alles wordt geregeld bij jouw thuis. In overleg kan dit uiteraard ook op een andere locatie, zoals de bibliotheek of de studieruimte van jouw onderwijsinstelling. De lijntjes met de docent zijn kort, in overleg is dus veel mogelijk.

Nadat je het contactformulier hebt ingevuld, gaan wij direct voor je aan de slag om tot een match te komen. Wanneer er een geschikte docent bij jou in de buurt is gevonden wordt er eerst een intake gesprek ingepland. Tijdens dit gesprek wordt gekeken naar de huidige stand van zaken en waar je uiteindelijk naar toe wilt. Aan de hand van dit gesprek wordt volgens een persoonlijk plan opgesteld om je doelen te bereiken.

Mocht je na dit gesprek toch besluiten dat je niet verder wilt gaan, dan is dat geen probleem. Je zit nergens aan vast. Als je geen klik hebt met de bijlesdocent, kan je dat altijd bij ons aangeven. Wij gaan op zoek naar een nieuwe docent. Alleen bij een goede klik tussen jou en de docent haal je het beste uit de bijles.

middelbare-studenten

Bijles bij je thuis

Enthousiast geworden en wil je gebruik maken van onze diensten? Vul het contactformulier in en wij gaan direct voor je aan de slag. Om gericht op zoek te kunnen gaan naar jouw match, hebben wij hiervoor informatie nodig. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk informatie over de onderstaande punten mee te sturen:

 • Je leeftijd
 • Opleiding en studiejaar
 • Vakken waar je ondersteuning bij nodig heb
 • Voorkeursdatum voor intakegesprek
 • Voorkeursdatum- en tijd voor bijlessen
 • Eventuele bijzonderheden die de docent moeten weten. Denk hierbij aan dyslexie of dyscalculie.

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk om met jouw gegevens en zal uiteindelijk alleen jouw docent deze gegevens te zien krijgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.