Bijles mbo

Ervaren en kundige bijlesdocenten

Ben jij een mbo-student en heb je moeite met het afronden van bepaalde projecten? Dan is extra hulp welkom. Of het nu gaat om een specifiek vak, een project of de algehele planning, via Bijles.eu kom je snel en eenvoudig in contact met ervaren en deskundige bijlesdocenten die je verder helpen.

Verschillende niveaus

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) kan op vier verschillende niveaus gevolgd worden. Niveau 1 is voor mensen zonder een afgeronde vooropleiding. Niveau 2, 3 en 4 kunnen gevolgd worden met een afgeronde vooropleiding op het vmbo. Afhankelijk van de vooropleiding stroom je in op een bepaald niveau.

Het mbo is voornamelijk ingesteld op praktijkgericht leren en je op die manier klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Door de focus op de praktijk kan aandacht voor de theorie wat ondersneeuwen, waardoor je daar meer moeite mee hebt.

Om ook de theoretische onderdelen op een goed niveau af te kunnen ronden, biedt bijles ondersteuning.

bijles-studenten

Alle richtingen

Het mbo kent verschillende niveaus en richtingen. De ene opleiding is meer gericht op de praktijk, terwijl de andere juist meer de focus heeft op de theorie. Als je minder aanleg hebt voor theorie, kunnen die onderdelen meer moeite kosten. Onderstaand de vakken die bij de meeste mbo-opleiding aan bod komen kort toegelicht.

 • Maatwerk

  Elk mens is uniek. Daarom zijn onze bijlessen dat ook.

 • Klik

  Een klik tussen leerling en docent is zeer belangrijk.

 • Centraal

  Alles draait om het succes en welzijn van de leerling.

 • Ouders

  Er is regelmatig contact over de voortgang.

Nederlands

De laatste tijd zie je vaak in het nieuws dat veel mensen, dus niet alleen studenten, moeite hebben met de Nederlandse taal. Straattaal wordt meer gemeengoed en we mengen steeds meer leenwoorden in ons taalgebruik. Het AN dreigt daardoor naar de achtergrond gedrongen te worden. Voor je latere loopbaan is het echter belangrijk om in correct Nederlands te kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

Het wordt vaak niet op prijs gesteld dat je met zakelijke contacten communiceert in halve straattaal. Met bijles haal je het niveau van je Nederlands op. Niet alleen tijdens je studie profiteer je hier van, ook in je toekomstige carrière is het nuttig correct Nederlands te spreken en schrijven.

Engels

Engels is overal. De meeste films die je kijkt zijn in het Engels, de muziek die je luistert is dat ook. Je ziet Engelse artikelen op de tijdlijn van Facebook, de handleiding van je telefoon is Engels en het Nederlands is doorspekt met Engelse leenwoorden. Niet alleen voor je studie, ook in je toekomstige carrière profiteer je van goede kennis van de Engelse taal. In veel functies hebt je contact met buitenlandse klanten, waarbij de voertaal Engels is. Cursussen en soms zelf hele opleidingen worden in het Engels gegeven, en ook op vakantie is het handig je goed verstaanbaar te maken in het Engels. Als deze taal je meer moeite kost, is bijles de oplossing.

hulp

Rekenen / wiskunde

Een vervolg op wiskunde is het vak rekenen. Dacht je na het afronden van het vmbo van de wiskunde af te zijn, dan kom je op het mbo bedrogen uiten. Rekenen is in veel beroepscategorieën belangrijk. Een kapper die om de haverklap de rekenmachine tevoorschijn moet halen ziet er niet heel professioneel uit. Laat staan dat je als bouwvakker voor ieder item alles opnieuw moet uitrekenen.

Tijdens rekenen leer je de basiskennis voor de toepassing van het vak in de beroepspraktijk. Wiskunde op de middelbare school is al een vak waar veel mensen moeite mee hebben, en dat is op het mbo niet anders. Een bijlesdocent kan je eenvoudig op weg helpen op jouw eigen niveau. Hij of zij maakt een individueel plan van aanpak en op basis daarvan gaan jullie samen aan de slag.

Projecten

Op het mbo krijg je steeds meer te maken met projecten en overkoepelende opdrachten. Het gaat hierbij dus niet specifiek om één vak, maar een combinatie van verschillende onderdelen. Dat kan soms te veel voor je worden, waardoor je het overzicht kwijtraakt. Een duidelijk plan van aanpak en een goede planning helpen daarbij. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen, dan kan een bijlesdocent je hierbij helpen. Hij of zij gaat samen met jou kijken waar de knelpunten zitten en hoe je dit kunt oplossen. De bijlesdocent heeft altijd een persoonlijke aanpak en spitst het stappenplan en de leerdoelen op jou toe. Op die manier werk je in je eigen tempo en op je eigen niveau en kun je de projecten goed afronden.

Wij helpen leerlingen en studenten om het beste uit zichzelf te halen

Zelfvertrouwen

Het is erg vervelend als je met bepaalde onderdelen of onderwerpen niet met het gewenste niveau mee kan komen. Extra frustrerend is het als je extra tijd en energie in bepaalde onderdelen steekt, maar toch niet het gewenste resultaat ziet. Dat kan demotiveren en doorwerken in andere vakken.

Bijles helpt je om je daar uit te trekken. Door de stof goed door te nemen krijg jij je zelfvertrouwen terug, en zie je het cijfer voor het betreffende vak weer op niveau komen.

begeleiding

Start vandaag nog de route naar betere cijfers en meer leerplezier

Gespecialiseerde docenten

De mensen waarmee Bijles.eu je in contact brengt, zijn stuk voor stuk gespecialiseerde bijlesdocenten met minimaal hbo-niveau. Naast een strenge sollicitatieprocedure wordt ook gekeken naar de pedagogische vaardigheden. Wij willen natuurlijk dat de beschikbare kennis op een voor jou optimale manier wordt aangereikt. Mocht het toch niet helemaal klikken met je bijlesdocent, dan is dat geen probleem. Wij gaan dan op zoek naar een nieuwe match. Op die manier ben je altijd verzekerd van een docent waarmee je het optimale resultaat bereikt.

Contact opnemen

Bijles.eu maakt gebruik van een netwerk van docenten door heel Nederland. Er zit dus altijd een docent bij jou in de buurt. De bijlessen worden gewoon bij je thuis gegeven. Wel zo makkelijk en prettig om de bijles in een vertrouwde omgeving te volgen waarbij jij je het beste kunt concentreren.

Als wij je ingevulde contactformulier hebben ontvangen, gaan we dadelijk voor je aan de slag. Aan de hand van de aangeleverde informatie wordt de beste match gevonden. Daarna plannen we een intakegesprek met je in, waarin je de situatie, wensen en verwachtingen bespreekt. Besluit je na het gesprek geen gebruik te maken van bijlessen, dan kan je dat gewoon aangeven. Je zit nergens aan vast.

Om tot een goede match te komen, ontvangen wij graag de volgende informatie van je:

 • Leeftijd
 • Welke opleiding je volgt
 • Je woonplaats of de plaats waar de bijles zal plaatsvinden
 • De vakken of onderwerpen waar je extra hulp voor nodig hebt
 • Voorkeursdatum voor het intakegesprek
 • Voorkeursdag- en tijd voor de bijlessen
 • Eventuele bijzonderheden die de bijlesdocent moet weten

Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijke zorg om met je gegevens en ontvangt alleen jouw bijlesdocent de informatie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.