Bijles middelbare school

Voorloper op de uiteindelijke vervolgstudie

De middelbare school is een belangrijke periode in de ontwikkeling van een kind, waarin de eerste stappen worden gezet naar een volwassen leven. Er wordt hier bijvoorbeeld al voor een bepaalde richting gekozen, als voorloper op de studie die je kind uiteindelijk wil kiezen.

Bijles vmbo

Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs, oftewel het vmbo, is een opleiding waarmee je meerdere kanten uit kan. Een logische vervolgstap is het mbo, waarbij je beroepsgericht door leert. Doorleren op een hoger niveau kan ook, door verder te stromen naar de havo. Via de havo kun je vervolgens naar het hbo doorstormen, of zelfs nog verder naar het vwo.

Bij het vmbo wordt focus gelegd op de praktijk in combinatie met de theorie. Vooral de theorie kan door sommige leerlingen als lastig worden ervaren. Ondersteuning van een bijlesdocent kan dan helpen om net dat extra steuntje te geven en ook het theoretische gedeelte goed af te ronden.

bijles-mbo

Bijles havo

Na het afronden van het hoger algemeen voortgezet onderwijs (havo) kan je doorstromen naar twee niveaus voor een beroepsopleiding: het mbo en hbo. Daarnaast kan je doorstromen naar het vwo als voorbereiding op het wetenschappelijk onderwijs. Op de havo maak je al snel een keuze voor een richting, ook wel profielkeuze genoemd. Binnen dat profiel kunnen vakken zitten waar je wat meer moeite mee hebt. Dat kan doorwerken naar je algehele schoolprestaties, en het positief afronden van alle vakken is dus belangrijk.

Ook kan het zijn dat je kiest voor een vervolgstudie met een loting of een studie waarbij je cijfers aan minimale eisen moeten voldoen. Hiervoor is het dus extra belangrijk dat je aan die minimale eisen voldoet om de gewenste vervolgstudie te kunnen volgen.

 • Maatwerk

  Elk mens is uniek. Daarom zijn onze bijlessen dat ook.

 • Klik

  Een klik tussen leerling en docent is zeer belangrijk.

 • Centraal

  Alles draait om het succes en welzijn van de leerling.

 • Ouders

  Er is regelmatig contact over de voortgang.

Bijles vwo

Het vwo (voortgezet wetenschappelijk onderwijs) geldt in de meeste gevallen als voorbereiding op een universitaire studie. Net als bij de havo moet ook hier al vrij snel gekozen worden voor een bepaald profiel met hierbij de nodige verplichte vakken. In dat profiel kunnen vakken zitten die wat lastiger voor je zijn. In sommige gevallen helpt het om wat extra tijd en energie in deze vakken te steken, en soms heb je hulp van buitenaf nodig. Bij veel universitaire vervolgstudies wordt gekeken naar je cijferlijst en soms mag je een opleiding niet volgen als je niet een bepaald gemiddelde hebt. Heb je moeite met sommige vakken en lijkt het er op dat je de eis van bepaald gemiddelde niet haalt? Neem dan bijles om je een extra steuntje in de rug te geven.

Wiskunde

Wiskunde is één van de meest gevraagde bijlesvakken, ongeacht het leerniveau. Er wordt wel eens gezegd dat je bij wiskunde bepaalde dingen moet kunnen zien om het te snappen, en als je het niet ziet, het ook niet te snappen valt. Om dingen te kunnen 'zien' in wiskunde geeft bijles een goede steun. Geduldige en duidelijke ondersteuning helpt inzicht te krijgen in bepaalde onderdelen van wiskunde, waardoor het leren eenvoudiger wordt en lessen en huiswerk beter te volgen zijn.

bijles-engels

Engels

Overal om ons heen is Engels. Op televisie, op de radio, in de gebruiksaanwijzing van de printer, in slogans voor restaurants, op de ingrediëntenlijst van een fles ketchup. Veel kinderen komen al ruimschoots in aanraking met het Engels door films en muziek waardoor ze veel van de taal oppikken.

En soms is er een extra steuntje in de rug nodig. Docenten van Bijles.eu kunnen daarbij helpen. Door de persoonlijke benadering wordt de bijles altijd aangepast op het niveau voor het optimaal benutten van de bijles.

Nederlands

De Nederlandse taal is voor niet iedereen even eenvoudig. Het is ook niet altijd een makkelijke taal met zijn vervoegingen, onregelmatigheden en beeldspraak. Om de grammatica onder de knie te krijgen en de woordenschat aan te vullen is bijles een goede steun. De één-op-één begeleiding helpt de leerling op de onderdelen die extra aandacht vragen, in een tempo aangepast aan het kind.

Wij helpen leerlingen en studenten om het beste uit zichzelf te halen

Duits, Frans en Spaans

Deze ‘bijzondere’ talen bezorgen veel leerlingen extra stress en hoofdbrekers. Hoewel het aantal leerlingen dat kiest voor Duits en Frans in de laatste jaren daalt, zijn het toch belangrijke talen om te beheersen. Nederland doet veel zaken met landen als Duitsland en Frankrijk en het kunnen communiceren in het Duits of Frans is dan een pluspunt.

Spaans heeft de laatste jaren in populariteit juist een enorme sprong gemaakt, ook op de middelbare school. Om de drie talen goed onder de knie te krijgen, is het fijn om hier rustig met een docent voor te gaan zitten. Op die manier kan er gericht gewerkt worden aan het oplossen van de knelpunten en gaan alle onderdelen (luisteren, spreken, lezen en schrijven) uiteindelijk makkelijk.

Dichtbij

Bijles.eu heeft een netwerk dat bestaat uit verschillende zeer ervaren en professionele bijlesdocenten. Voor ieder vak is er een docent bij jou in de buurt die je kind verder kan helpen. En dat allemaal gewoon bij je thuis. Als leren al extra moeite kost, is er niets fijner om de begeleiding in een vertrouwde omgeving te volgen. Dan is de thuissituatie natuurlijk ideaal. En jij als ouder of verzorger hoeft je geen zorgen te maken over het vervoer naar een andere locatie. Na het eerste intakegesprek beslissen jij en je kind samen of er een match is tussen de docent en het kind en jullie over willen gaan tot het volgen van bijlessen.

Zelfvertrouwen

Niet mee kunnen komen met gewenste niveau op school kan een flinke impact hebben op het zelfvertrouwen van je kind. De pubertijd is ook al niet de meest makkelijke periode. Extra energie steken in een bepaald vak en daar niet gewenste resultaat voor terug krijgen kan erg frustrerend zijn, wat ook weer invloed heeft de rest van de vakken.

Ook kan het invloed hebben op de gemoedstoestand buiten school. Volgen van de bijlessen geeft een steuntje in de rug bij moeilijke vakken. Als je kind de stof beter onder de knie heeft zal het zelfvertrouwen tijdens de les toenemen. Niet alleen het vak waar bijles voor gevolgd wordt profiteert, ook de rest van de vakken hebben hier baat bij.

begeleiding

Start vandaag nog de route naar betere cijfers en meer leerplezier

Flexibel

Op de middelbare school worden veel verschillende vakken gevolgd, waarbij in sommige gevallen ook verschil in niveau zit. Het kan zijn dat jouw kind met één vak niet helemaal goed mee kan komen, of een cluster aanwijst dat lastig is. Moeite met wiskunde? Dan kunnen natuur- en scheikunde ook lastig zijn. Lukt Nederlands niet helemaal? Dan kunnen andere taalkundige vakken ook achterblijven.

Docenten van Bijles.eu kunnen daar goed op inspelen. Zij kunnen voor één vak bijles geven, maar ook een cluster van vakken aanpakken. We hebben verschillende pakketten die naar wens en in overleg ingevuld kunnen worden. Ook kan er gekozen worden voor de overkoepelende huiswerkbegeleiding, waarbij wordt gekeken hoe het maken van het huiswerk in het algemeen verbeterd kan worden.

Professionele begeleiding

De bijlesdocenten uit het netwerk via Bijles.eu zijn allemaal gekwalificeerd met minimaal een hbo-diploma in hun eigen vakgebied. Voor ieder vak en voor elke richting is er een docent bij jou in de buurt die je verder kan helpen. Eerst heb je een intake gesprek waarbij de docent luistert naar de wensen en situatie van jou en jouw kind. Aan de hand van dit gesprek wordt een plan van aanpak opgesteld.

Mocht je na dit gesprek toch besluiten om het bijlestraject niet door te laten gaan, dan is dat geen probleem. Je zit nergens aan vast. Het kan in sommige gevallen ook zijn dat er geen klik is tussen jouw kind en de docent. Dat is natuurlijk niet wenselijke voor één-op-één begeleiding, dus er wordt in dat geval een nieuwe docent geregeld. Op die manier halen wij altijd het maximale uit jouw kind en de bijlessen. En dit allemaal in de vertrouwde omgeving van het eigen huis.

Ook kinderen met gedragsproblemen kunnen veel baat hebben bij begeleiding. Vooral duidelijkheid en regelmaat zorgen voor rust.

Ook kinderen met gedragsproblemen kunnen ontzettend veel baat hebben bij de begeleiding. Vooral de duidelijkheid en regelmaat die gegeven wordt, kunnen voor rust bij het kind zorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.