Bijles in Roden

Motivatie, educatie en zelfvertrouwen,
wij geven bijles in elk vak en op elk niveau!

bijles-pijl
 • Maatwerk

  Elk mens is uniek. Daarom zijn onze bijlessen dat ook.

 • Klik

  Een klik tussen leerling en docent is zeer belangrijk.

 • Centraal

  Alles draait om het succes en welzijn van de leerling.

 • Ouders

  Er is regelmatig contact over de voortgang.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Maatwerk

  Elk mens is uniek. Daarom zijn onze bijlessen dat ook.

 • Klik

  Een klik tussen leerling en docent is zeer belangrijk.

 • Centraal

  Alles draait om het succes en welzijn van de leerling.

 • Ouders

  Er is regelmatig contact over de voortgang.

Bijles aan huis

Door alle drukte binnen en buiten school is het tegenwoordig een flinke uitdaging om alles goed te plannen. Soms is de extra energie die je steekt in bepaald onderdelen niet terug te zien in de cijfers of zie je door de bomen het bos niet meer met alle opdrachten en verslagen die nog gemaakt moeten worden. Dat is frustrerend. Dan is een steuntje in de rug fijn. Wij van Bijles.eu kunnen jou eenvoudig in contact brengen met docent die bijles geeft in Roden en omgeving. En dat gewoon bij jou thuis.

basisschool

Basisschool

Soms wordt de basisschool gezien als een grote speeltuin, waar af en toe ook nog geleerd wordt. Het is echter wel zo dat op de basisschool, de naam zegt het al, de basis wordt gelegd voor de middelbare school en dus het verdere verloop van het studentenleven.

Middelbare-school

Middelbare school

De middelbare school is een belangrijke periode voor de ontwikkeling van een kind. Hier worden de eerste stappen gezet naar een volwassen leven. Er wordt hier al voor een bepaalde richting gekozen, als voorloper op de studie die je kind uiteindelijk zou willen kiezen.

MBO

Middelbaar beroepsonderwijs

Ben jij een mbo-student en heb je moeite om een bepaald project af te ronden, dan zou extra hulp welkom kunnen zijn. Of het nu gaat om een bepaald vak of project of heb je moeite met het maken van een planning? 

Cito training

Cito-training

Aan het eind van het basisschooltraject wordt op veel basisscholen een Cito-toets afgenomen. Een spannend moment voor veel leerlingen, want over het algemeen is de eerste keer dat er een dergelijke toets gemaakt wordt.

HBO Roden

Hoger beroepsonderwijs

Het hbo is, met name in het begin, erg gericht op theoretische kennis. Veel tijd zit in het volgen van vakken en het opstellen van verslagen. Uiteindelijk komt de stage. Maar de focus zal in het begin op het theoretische deel liggen.

Bijles

Vanaf € 24,- per uur *

 • 24+ uur / maand: € 24/uur
 • 16-24 uur / maand: € 26/uur
 • 8-16 uur / maand: € 28/uur
 • 4-8 uur / maand: € 32/uur
 • 0-4 uur / maand: € 34/uur

Strippenkaart GROOT

€ 28,- per uur *

 • 24 uur bijles
 • 12 maanden geldig
 • Totaal: € 144,- korting
 • € 672,- pakketprijs
 • Totaal: 28% korting

Strippenkaart KLEIN

€ 30,- per uur *

 • 12 uur bijles
 • 12 maanden geldig
 • Totaal:€ 48,- korting
 • € 360,- pakketprijs
 • Totaal: 12% korting

* Eenmalig € 35,- administratiekosten

Middelbare school bijles in Roden

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een grote stap. Opeens wordt er meer van je verwacht, moet er buiten de contacturen veel gedaan worden en ben je aangewezen op zelfstandig werken. Voor de één gaat deze overgang makkelijker dan voor een ander. Het kan heel goed zijn dat het lastig is om met bepaalde onderdelen mee te komen. Voor specifieke vakken, maar ook een overkoepelend vaardigheid als het maken van huiswerk in het algemeen kan je in de knel komen.

Door het volgen van bijles krijg je handvatten waarmee het makkelijker wordt om alles te overzien, met als uiteindelijke doel het halen van betere cijfers. Tijdens de bijles wordt één-op-één les gegeven, waardoor de volledige aandacht naar jouw gaat. Deze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat er tijdens de bijles altijd op jouw niveau wordt gewerkt en op die manier de grootste stappen gemaakt worden.

En de docent komt gewoon bij je thuis. Wel zo prettig: in een vertrouwde omgeving is het toch minder spannend en zal de bijles meer effect hebben dan wanneer dit gegeven wordt in een onbekende omgeving.

tutor

Basisschool bijles in Roden

Aan het einde van de basisschoolperiode wordt er door de leerkracht aan leerlingen van groep 8 een advies gegeven over het niveau voor het vervolgonderwijs. Omdat alle niveaus door elkaar zitten op de basisschool, zal de leerkracht in veel gevallen niet de gewenste aandacht kunnen geven aan jouw kind. Als alles volgens de planning verloopt is dat geen probleem. Het wordt pas vervelend als jouw zoon of dochter moeite heeft met bepaalde onderdelen. Het volgen van bijles vult dat gat op. Tijdens de bijles neemt een docent rustig en geduldig de stof en taken met jouw kind door. Op die manier wordt in het tempo van het kind toegewerkt naar het gewenste niveau.

De bijles wordt gewoon bij jullie thuis gegeven. Contact heb je rechtstreeks met de docent, dus zonder tussenpersoon. Door de korte lijnen kan je in overleg met de docent eenvoudig een planning opstellen voor de bijlessen. Dankzij bijles wordt uiteindelijk vanuit de basisschool een advies gegeven waarop jouw kind ook echt recht heeft. Ook zal de opgedane kennis tijdens de bijles in veel gevallen weer gebruikt kunnen worden op de middelbare school. Dus niet alleen direct resultaat, maar ook in de toekomst gaat dit zeker nog van pas komen.

Huiswerkbegeleiding

Mbo bijles in Roden?

Op het mbo word je klaargestoomd om na afronding van de opleiding aan het werk te gaan. Tijdens de opleiding ligt normaal gesproken de focus voornamelijk op het praktische gedeelte, dus op het in de praktijk brengen van de opgedane kennis tijdens bijvoorbeeld je stage.

Maar het theoretische gedeelte moet ook zeker niet onderschat worden. Je gebruikt dit vaak zonder dat je dat zelf door hebt. Belangrijk dus om dit op een goed niveau af te ronden. Wanneer het niet helemaal lukt en het je veel moeite kost, dan kan je met bijles het niveau ophalen. Tijdens bijles wordt er individueel met jou gewerkt en krijg je alle aandacht en uitleg die nodig is om het vak onder de knie te krijgen.

Wel zo fijn voor het afronden van je opleiding en ook om later in de praktijk te kunnen brengen wanneer je afgestudeerd bent. Bijles wordt gegeven bij jou thuis. Of, als jij het prettiger vindt, op school. Er is veel mogelijk in overleg.

Wij helpen leerlingen en studenten om het beste uit zichzelf te halen

Met welk schoolvak kunnen we jou helpen?

Aardrijkskunde

Biologie

Duits

Economie

Engels

Frans

Geschiedenis

Grieks

Latijns

M&O

Maatschappij

Natuurkunde

Nederlands

Scheikunde

Wiskunde

cito-toets

Cito-training

De afsluiting van de basisschool is de Cito-toets. Al zijn er tegenwoordig ook andere toetsen waar scholen voor kiezen, de Cito-toets is nog verreweg de meest gebruikte toets. De toets op zichzelf is niet het enige dat telt bij het advies voor de middelbare school, maar is wel een goede graadmeter.

Het uiteindelijke advies zal een combinatie zijn tussen de ervaring van de leerkrachten met de leerlingen gedurende de hele basisschool en de score van de toets. Het is wel belangrijk dat er een reële score behaald wordt, zodat er een goed advies gegeven kan worden. Aangezien het in veel gevallen het eerste echte toetsmoment is, kan dit voor extra spanning zorgen.

Oefenen met opdrachten en de vraagstellingen in bijles is dan iets dat de spanning al grotendeels wegneemt. Tijdens een Cito-training wordt er individueel met jouw zoon of dochter gekeken waar de knelpunten liggen. Of misschien kan hij of zij zelf al aangeven waar het wat lastiger wordt. Op die manier kan er gericht geoefend worden op de specifieke onderdelen en vakken.

Na het volgen van de Cito-training kan de Cito-toets vol vertrouwen tegemoet gezien worden. Op die manier kan de leerkracht een goed advies uitbrengen, zodat jouw kind op het passende niveau instroomt op de middelbare school.

Bijlesdocent aan het woord

"Bonjour! Je m’appelle Emma. Ik kom uit Roden en eet elke dag stokbrood. Nee dat is natuurlijk niet zo, maar ik ben wel heel goed in Frans. Grammaticaal schrijven of goed spreken is geen probleem voor mij. Ik had vroeger veel klasgenootjes die Frans erg lastig vonden. Stomme werkwoord vervoegingen en woordjes. En wie spreekt er nou Frans? Frans was vroeger heel belangrijk in de geschiedenis, denk aan Lodewijk XIII en de Franse revolutie. Nou dit hoef je gelukkig allemaal niet te weten voor jouw Frans examen. Wel moet jij werkwoorden kennen, woordjes kunnen vertalen en teksten kunnen lezen. Daar ga ik jou graag mee helpen. Ik een bachelor Frans behaald en ga deze gebruiken om jou te laten slagen. Ik test eerst jouw kennis, en daarna ga ik op zoek naar verbeterpunten."

Deze bijlesdocente geeft ook bijles in Zuidlaren en bijles in Assen.

Wil je zelf bijles geven in Roden

Bijlessen worden door zowel de leerling als de docent vaak als zeer leuk ervaren. De leerling steekt er wat van op en komt daarmee verder op school. Als docent draag je bij aan het slagen van een leerling én het staat goed op je CV. Lijkt het jou nou ook leuk om bijles te geven? Dan ben je van harte welkom! Je moet daarvoor uiteraard goed zijn in de vakken waarin je bijles wilt gaan. Daarnaast is het van belang dat je goed met mensen en vooral kinderen om kan gaan. Het contact tijdens bijles is één-op-één met de kinderen en je staat ook in direct in contact met de ouders.

Belangrijk dus dat je pedagogische vaardigheden in orde zijn. Uiteraard krijg je hier begeleiding in en volg je van te voren een interne opleiding voordat je start met het geven van bijles. Op die manier word je op de best mogelijk manier voorbereid op het geven van bijles. De planning maak je vervolgens helemaal zelf. Sporttraining of muziekles op woensdagavond? Dan kan je de bijles op de andere dagen inplannen. Gemiddeld genomen zijn de docent zes tot acht uur per week bezig met geven van bijles. En dat allemaal bij in of in de buurt van Roden.

bijlesdocent

Bijles hbo in Roden

Op het hbo wordt er van je verwacht dat je zelfstandig kan werken. In veel gevallen krijg je enkel een opdracht en een deadline. Hoe je dat verder in wilt delen is aan jou zelf. Heb jij je planning niet op orde, dan zit je vaak een dag voor de deadline nog te ploeteren op een taak. Een goed planning is dus belangrijk voor ontspannen werken. Maar goed plannen is een echte kunst.

Door het volgen van bijles kan een ervaren docent met je meekijken je voorzien van tips en trucs. Op die manier leer jij je tijd efficiënter indelen en komt niet alles aan op de laatste dagen. Naast het feit dat het prettiger en rustiger werkt, gaat het niveau van de gemaakte opdrachten vaak ook omhoog. Tijdens de bijles is een docent individueel met jou bezig en heeft dus alle tijd en ruimte voor jou.

Ook als je moeite hebt met bepaalde vakken en bepaalde stof, is het volgen van bijles een goed uitkomst. Wel zo fijn om de cijfers op je uiteindelijk diploma zo hoog mogelijk te krijgen, als je deze voor wilt leggen bij een toekomstige werkgever.

Start vandaag nog de route naar betere cijfers en meer leerplezier

Huiswerkbegeleiding Roden

Huiswerkbegeleiding hoeft niet direct betrekking te hebben op één specifiek vak of onderdeel, maar kan ook ondersteunen bij overkoepelende vaardigheden zoals efficiënt werken of plannen. Het volgen van diverse vakken houdt ook in dat er veel verschillende opdrachten gemaakt moeten worden. Door al deze opdrachten kan het zijn dat je het overzicht kwijt raakt.

Met huiswerkbegeleiding leer je hoe je alles op een rijtje zet en een logische en efficiënte planning maakt. Dat doe je samen met de bijlesdocent. Door het opstellen van een goede planning komt er meer overzicht en structuur in de werkzaamheden en opdrachten. De tijd wordt efficiënter ingedeeld en beter benut, het leren en maken van opdrachten verloopt daardoor makkelijker. Het maakt niet uit op welk niveau, in welke klas of op welke school je zit, huiswerkbegeleiding wordt gegeven aan basisscholieren, middelbare scholieren of studenten van het mbo, hbo of wo.

Er is altijd een docent bij jou in de buurt die bij jou thuis komt om je te helpen. Door de korte lijnen met de docent kan je in overleg zelf een eigen planning opstellen voor de huiswerkbegeleiding. Geen vaste dagen of tijden, maar alleen huiswerkbegeleiding wanneer het jou uit komt.

Bijles docenten uit Roden

Het netwerk waar een goede match met de bijlesdocent wordt uitgezocht voor de leerling bestaat uit honderden docenten. Door de eigenschappen en vakgebieden van deze docenten naast de wensen van de leerling te leggen, komt de beste match naar voren. Zodra de match gevonden is, wordt het eerst contactmoment ingepland. Tijdens dit contactmoment bij jou thuis worden verschillende punten besproken.

Op basis van dit gesprek heeft de docent een beeld van de huidige situatie en wordt vanaf dat punt een plan van aanpak gemaakt. Het grote voordeel van één-op-één begeleiding dat het niveau en tempo altijd op jou aangepast wordt. Gaat het te snel? Dan wordt het tempo naar beneden bijgesteld. Gaat alles beter dan verwacht? Dan gaan jullie iets sneller door de stof.

De docenten worden niet alleen op hun kennis geselecteerd, de pedagogische vaardigheden zijn minstens zo belangrijk. Het contact met leerling en eventueel ouder of verzorger moet goed en duidelijk verlopen. Korte lijnen met de docent zelf zijn hierin essentieel. Samen bepalen jullie het volgende contactmoment. Geen vaste tijden en dagen, maar bijles wanneer het jou uitkomt. Op die manier kun je bijvoorbeeld je hobby of sport gewoon blijven uitoefenen.

Examentraining in Roden

De examens zijn het moment waar je de hele schoolperiode naar toe gewerkt hebt. Na alle tentamens en verslagen wordt hier verwacht dat je alle opgedane kennis paraat hebt. Het is heel begrijpelijk dat bepaalde vakken net even meer moeite en energie kosten om goed te leren. Het volgen van examentraining is dan de oplossing.

Samen met een bijlesdocent loop je stapsgewijs door de stof heen. Kom je problemen tegen, dan helpt de docent je geduldig verder, in je eigen tempo. Op deze manier begrijp je de stof beter, wat het onthouden een stuk eenvoudiger maakt.

Het maken van oefenexamens is ook een goede training. Die kan je tijdens de examentraining samen met de docent maken, zodat je de antwoorden ook dadelijk door kan nemen en kan oefenen met het begrijpen van vraagstellingen.

Tijdens het examen kun je dan de focus leggen op het beantwoorden van de vraag in plaats van eerst de vraagstelling te moeten ontleden. En wachttijden, daar doen wij niet aan. Dus ook relatief kort voor de examens kan je nog goed geholpen worden met examentraining.

Huiswerkbegeleiding vmbo
23.07.2024

Frank, vader van Pim (15) uit Winschoten

“Pim is een jongen die in sommige dingen overijverig is. Wij merkten dat dit bij het maken van huiswerk ook zo was. Door dit overijverige gedrag raakte hij het overzicht kwijt en wist niet meer waar hij moest beginnen. Na contact via de website stond binnen twee week Esther voor de deur. Esther heeft gezorgd dat Pim structuur aanbrengt in zijn huiswerk. Hij is nu minder tijd kwijt om meer huiswerk gedaan te krijgen. Zonder de geduldige begeleiding van Esther was dit nooit gelukt! Pim heeft nu meer tijd over en kan weer twee keer in de week naar zwemtraining, wat hij heerlijk vindt. Bijles.eu en Esther, bedankt!”

Bijles hbo
05.07.2024

Famke (21), bijles Engels uit Jirnsum

“Op de havo vond ik Engels altijd al een moeilijk vak. Door het leren van woordjes heb ik altijd nog wel redelijk makkelijk kunnen halen, al was het examen wel met de hakken over de sloot. Tijdens mijn hbo-opleiding Psychologie ben ik erachter gekomen dat er toch een ander niveau Engels gevraagd wordt. Het lezen en luisteren lukte nog wel, maar vooral het schrijven vond ik erg lastig. Gelukkig was daar Willemien. Teksten en verslagen die ik voor mijn opleiding geschreven heb, worden nu eerste samen doorgenomen. Het is nog steeds niet vlekkeloos, maar ik merk dat het steeds makkelijker gaat! Willemien is helaas tussendoor wel drie weken op vakantie geweest en met de vervanger had ik een minder goede klik, maar na die drie weken hebben we de draad gewoon weer opgepakt.”

Huiswerkbegeleiding havo
23.07.2024

Karin, moeder van Marcel en Vera (beide 13 jaar) uit Dokkum

“De overgang van de basisschool naar de middelbare school is vooral voor Marcel lastig geweest. In het bijzonder de wisseling tussen vakken en lesstof ging niet altijd even makkelijk. De overgang voor Vera is een stuk makkelijker gegaan. In eerste instantie was het dan ook de bedoeling om de begeleiding alleen voor Marcel aan te vragen, maar intussen doet Vera ook mee. Door de flexibiliteit is het prettig samenwerken. Bij ziekte of afwezigheid van de vaste docent wordt er over het algemeen vrij snel voor een gelijkwaardige vervanger gezorgd. Marcel krijgt de verschillende vakken ondertussen steeds meer onder de knie en ook Vera’s resultaten zijn beter geworden sinds de bijlessen.”

Cito-training basisschool
02.06.2024

Jan-Willem en Hilde, ouders van Teun (11) uit Wierden

“Teun is in de klas een wat terughoudende jongen. Het klassikaal stellen van vragen is dan ook best lastig voor hem. Samen met zijn juffen lukt het vaak wel, maar ook zij hebben helaas niet alle tijd voor Teun. Wat uiteraard begrijpelijk is. Na enig zoeken op het internet kwamen wij uit bij Bijles.eu. Dat leek ons de ideale oplossing. Teun heeft intussen een aantal lessen achter de rug, waarbij voor hem de één-op-één begeleiding erg goed werkt. De docent, Leroy, weet Teun goed op zijn gemak te stellen en werkt geduldig de opdrachten uit. We zien Teun ook buiten de lessen steeds meer uit zijn schulp kruipen en ook de juffen op school merken dat. Trots op Teun en blij met de hulp van Leroy!”

Bijles vwo
16.07.2024

Sanne (18), bijles Biologie uit Almelo

“Na mijn vwo-examen wilde ik graag Diergeneeskunde gaan studeren op de Universiteit van Utrecht. Bij deze studie wordt gelet op de cijfers die op het diploma komen te staan. Overal sta ik er goed voor, maar voor mijn toelating zou het fijn zijn als ik mijn 7 voor biologie omhoog kan halen naar een 8. Op school volgde ik al extra examentrainingen, maar die zijn voor mij te algemeen. Via Bijles.eu matchte ik met Hilde. Na een stroef begin, waarbij het van beide zijden wat moeizaam verliep, hebben we toch de stof goed door kunnen nemen. Door de achtergrond van Hilde kon zij mij de knelpunten goed uitleggen. De examens zijn intussen achter de rug en ik hoop dat mijn biologie-examen ervoor zorgt dat het uiteindelijk een 8 wordt op mijn eindlijst.“

Huiswerkbegeleiding basisschool
24.07.2024

Anita, moeder van Esmay (12), cito-training uit Genemuiden

“Na de entreetoets van groep 7 zagen wij de bui wel al een beetje hangen. Esmay kan zichzelf helemaal opvreten van spanning voor een dergelijke toets. En dat terwijl ze de stof goed beheerst. We hebben samen met de leerkrachten al verschillende dingen geprobeerd, maar het leek niet echt te helpen. Tot een andere moeder een cito-training aanraadde. Het duurde helaas iets langer dan gehoopt, maar uiteindelijk stond Elise voor de deur. Wat vooral prettig is, is dat de lessen aan huis gegeven worden. Zeker voor Esmay geeft dat extra rust. Esmay en Elise zijn elke dinsdagavond oefentoetsen aan het maken en het gaat steeds beter. Hoe het met de cito-toets zelf gaat is nog even afwachten, maar wij hebben goede hoop op een positieve uitkomst.”

Huiswerkbegeleiding havo
20.07.2024

Boris, vader van Eline (13), huiswerkbegeleiding uit Geleen

“Eline vond het lastig om overzicht te houden over haar huiswerk. Doordat mijn vrouw en ik allebei onregelmatig werken, hebben wij niet altijd de mogelijkheid om hierbij te helpen. Via Bijles.eu was er gelukkig snel een docent beschikbaar. Helaas was dit niet direct wat wij verwacht hadden. Richard, de docent, kwam ongeïnteresseerd over. Het werk en de uitleg dat hij moest doen, was prima, alleen het sociale aspect vonden wij niet optimaal. Hij toonde weinig interesse in de zaken buiten de bijles om. Gelukkig heeft Eline wel veel van zijn lessen opgepikt en gaat het maken van de planning een stuk beter. Voor de volgende keer gaan we misschien wel iets kritischer op zoek naar een passende docent.”

Bijles mbo
12.07.2024

Chris (23), bijles Nederlands uit Horst

“Ik heb dyslexie. Op de vmbo had ik bij veel toetsen nog een voordeel door bijvoorbeeld extra tijd te krijgen. Op het mbo wordt er ook wel rekening mee gehouden, alleen op stage vind ik het vervelend als ik er niet goed uitkom met lezen en schrijven. Nu heb ik al een paar lessen gekregen van Merel, die oud-docente Nederlands is. De lessen zijn erg gezellig, waardoor ik mij ook goed op mijn gemak voel. Door handige tips en foefjes krijg ik het steeds beter onder de knie. Helemaal goed zal het wel niet worden, maar de vooruitgang geeft mij al een veel beter gevoel. Ik kan straks misschien zelfs wel een foutloze sollicitatiebrief schrijven!”

Huiswerkbegeleiding vmbo
14.07.2024

Ariën (14), bijles Engels uit Veendam

“Engels vind ik een erg moeilijk vak. Het woordjes leren dat lukt nog wel, maar het maken goede zinnen vind ik lastig. Op school probeer ik al extra uren en uitleg te krijgen, alleen lukt dat jammer genoeg niet elke week. Mijn decaan zei toen dat het een goed idee was om bijles via een bedrijf te volgen. Andrew kon mij gelukkig snel komen helpen. Hij is naar van Amerika naar Nederland verhuisd en kan dus heel goed Engels. Samen luisteren wij naar liedjes en dan gaan we kijken waar de liedjes precies over gaan, door ze helemaal te vertalen. Ook lezen wij Engelse teksten en heeft een paar boeken gegeven die ik ook kan lezen. Ook vertelt hij veel over Amerika en in wat voor situatie je zinnen kunt gebruiken. Ik hoop dat ik straks goed Engels kan en dat ik een hoog cijfer haal!”

Studiebegeleiding havo
28.09.2023

Hans, vader van Bas (15) uit Valkenburg

“Bas heeft een vrij moeilijke periode achter de rug. Ik ben gescheiden van mijn vrouw. De focus lag gedurende die periode niet echt op school en Bas had er zichtbaar moeilijk mee. Door toch niet te veel achterstand op te laten lopen, kwam ik uit bij bijlessen. De bijlessen worden aan huis gegeven. De ene week is de bijles bij mij thuis en de andere keer is het bij de moeder van Bas. Door de korte lijnen met de docenten, is prettige communiceren. Ik sta er versteld van hoe de verschillende docenten om gaan met de situatie en Bas steeds weer gerust kunnen stellen, het lijken wel professionele hulpbegeleiders! Bas heeft zijn schoolwerk gelukkig weer redelijk op orde, maar de bijles, die blijft voorlopig nog even!“

Huiswerkbegeleiding Havo
30.05.2023

Hannah en Nick, ouders van Fynn (12) uit Hoogezand

“Voor Fynn hebben wij gekozen om huiswerkbegeleiding in te schakelen. Niet omdat er problemen waren, maar meer om de overgang van basisschool naar middelbare school iets soepeler te laten verlopen. Helaas kon er tijdens het begin van het schoolperiode geen match gevonden worden. Toen er eindelijk een match gevonden was, kwam deze de gemaakte afspraken niet na. Na contact te hebben opgenomen zorgden ze voor een snelle vervanger en dit gaat gelukkig een stuk beter. Het duurde dus wel langer dan we hadden gehoopt, maar Fynn heeft nu iedere maandagavond huiswerkbegeleiding en dat lijkt allemaal goed te gaan. We moeten de resultaten nog afwachten, maar tot nu toe hebben we een tevreden gevoel.”

Bijles vmbo
22.05.2024

Leonie (14), bijles Engels uit Hoensbroek

“Het volgen van Engels op school vind ik erg lastig. In de eerste twee jaar ging het nog wel goed, maar sinds dit jaar gaat het moeilijk. Op school krijg ik soms al extra lessen, maar dat is niet elke week. Toen kwam Jacqueline om mij bijles te geven. De bijles was heel erg goed en gezellig. Ik leerde er heel veel en haalde zelfs bijna een 7 op mijn volgende toets. Jammer genoeg kon Jacqueline de laatste week niet meer komen en toen kwam Tim. De les van Tim was lang niet zo leuk als Jacqueline. Maar door de bijlessen ben ik wel veel beter geworden in Engels en haal ik nu hogere cijfers op school.“

Huiswerkbegeleiding vwo
24.07.2024

Tim (17), bijles natuurkunde uit Meppel

“Helaas heb ik door ziekte het afgelopen jaar een groot deel van de lessen gemist. Met behulp van een aantal docenten heb ik bijna alle vakken bij kunnen werken. Alleen de docent Natuurkunde had helaas niet de tijd die ik wel nodig had. Daarom ben ik zoek gegaan naar andere alternatieven. Een kennis raadde mij bijlessen via Bijles.eu aan. Geen moment spijt van gehad! Binnen een week stond Henk voor de deur. Henk was natuurkundedocent van een andere scholengemeenschap. Hij heeft mij heel goed kunnen helpen met de inhaalslag en intussen loop ik gelukkig alweer bijna bij. De laatste loodjes nog voor dit jaar en dan volgend jaar hopelijk examen doen.”

Bijlesdocent uit aan het woord

“Hoi, dit is Patrick. Momenteel ben ik accountant bij een groot accountantskantoor, maar ondertussen ben ik bezig om mijn master voor leraar Economie te halen. Het geven van bijles is dan een ideale tussenstap, voor het daadwerkelijk les geven. Tijdens mijn universitaire opleiding Accountancy & Controlling heb ik verschillende aspecten van de economie al uitvoerig behandeld. En ook tijdens mijn middelbare schooltijd in Roden heb ik tijdens de economielessen veel onderdelen behandeld. Ik vind het belangrijk dat de lessen niet alleen nuttig zijn, maar ook zeker gezellig. Er moet dus ook ruimte zijn voor een grapje op z’n tijd. Ik denk dat er op die manier de tijd het beste ingevuld kan worden om tot het gewenste niveau te komen."

Deze bijlesdocent geeft ook bijles in Beilen en bijles in Coevorden.

Leren leren

Leren hoe je moet leren kan je veel profijt opleveren tijdens je schoolperiode, maar ook daarbuiten. Sommige mensen kunnen van nature goed leren. Voor hen is het weinig moeite om zich voor te bereiden op een toets. Als het jou wel meer moeite kost om te leren en de stof in je op te nemen, dan is bijles een goede keuze.

Bij bijles via Bijles.eu ga je samen met een docent aan de slag. De docent geeft tips en trucs die het leren vereenvoudigen, zoals het maken van een samenvatting, hardop voorlezen van de lesstof of het overschrijven van bepaalde delen. Verder leer je effectiever werken met minder inspanning voor meer resultaat. Dat kan je gewoon thuis oefenen: de docent komt bij je langs. Dan hoef jij je geen zorgen te maken over vervoer.

Veel gestelde vragen

Bijles.eu heeft een netwerk van honderden docenten verspreid over heel Nederland, dus niet alleen in Roden. Wij zorgen voor een match tussen de bijlesdocent en de leerling die op zoek is naar begeleiding. Het kan gaan om bijles, studiebegeleiding, examentraining of huiswerkbegeleiding op alle niveaus.

zelfvertrouwen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen onder andere leerlingen van onderstaande scholen

De Hoeksteen - De Parel - De Rank - Het Valkhof - De Marke - De Tandem

De Borgen

nvt

nvt

Altena - Alteveer - Amerika - Een - Een West - Foxwolde - Huis ter Heide - Langelo - Lieveren - Leutingewolde - Nietap - Nieuw Roden - Norg - Peest - Peize - Peizermade - Peizerwold - De Pol - Roderesch - Roderwolde - Sandebuur - Steenbergen - Terheijl - Veenhuizen - Westervelde - Zuidvelde

Copyright 2024-06-19