Bijles Biologie

Hulp nodig met Biologie?

Het vak biologie is op de middelbare school in veel gevallen een keuzevak. Dat betekent dat niet iedereen biologie volgt. Op het vmbo komt biologie in veel profielen terug, terwijl het vak in bovenbouw van het havo en vwo over het algemeen minder gekozen wordt. Toch is het een heel leuke en veelzijdige lesstof.

Biologie is een samenvoeging van twee Latijnse woorden ‘bios’ (leven) en ‘logos’ (de leer van), wat dus samen ‘de leer van het leven’ maakt. De beginperiode handelen over algemene onderwerpen, maar zodra je gekozen hebt voor een profiel waarin je ook wiskunde hebt, ga je dieper op bepaalde onderwerpen in en deze letterlijk en soms ook figuurlijk ontleden. Op die manier krijgen sommige dingen om je heen meer betekenis. Waarom is het bijvoorbeeld zo belangrijk dat er genoeg bomen op aarde blijven staan? En fotosynthese, wat is dat precies? Of je nu na je studie verder gaat in biologie of niet, het is een verrijking voor je kennis.

Daarnaast is er een breed scala aan vervolgstudies waarbij biologie in verschillende vormen wordt aangeboden. Als hovenier is het belangrijk om de verschillende planten uit elkaar te kunnen houden. Als verpleger is het noodzakelijk om de werking van het menselijk lichaam te begrijpen. Maar ook als je bijvoorbeeld richting diëtist of fysiotherapie wil, wordt kennis van biologie gevraagd. Er zijn dus verschillende richtingen en beroepsgroepen waarbij biologie, weliswaar iedere keer op een andere manier en in meer of mindere mate, terug komt.

We mogen dus concluderen dat biologie een zeer veelzijdig vak is, waarbij je bepaalde onderdelen in veel vervolgstudies terug ziet. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd goed voor je algemene ontwikkeling te weten hoe bepaalde zaken in elkaar steken.

 • Maatwerk

  Elk mens is uniek. Daarom zijn onze bijlessen dat ook.

 • Klik

  Een klik tussen leerling en docent is zeer belangrijk.

 • Centraal

  Alles draait om het succes en welzijn van de leerling.

 • Ouders

  Er is regelmatig contact over de voortgang.

Waarom bijles Biologie bij Bijles.eu?

Door ons enorme netwerk hebben wij veel bijlesdocenten, waaronder docenten die bijles Biologie geven. We willen dat jouw kind beter wordt in Biologie. Dat is dan ook onze eerste zorg. We zien vaak dat wanneer de cijfers omhooggaan, het plezier in het vak groter wordt en het zelfvertrouwen groeit.

Naast bijles steken we ook energie in het helpen plannen en verschillende leermethodes.

 • Eén-op-één begeleiding, één vaste docent
 • Duidelijke uitleg met veel geduld
 • Leren wordt weer leuk, zelfvertrouwen groeit
 • En natuurlijk hogere cijfers!
hulp

Start vandaag nog de route naar betere cijfers en meer leerplezier