Bijles Duits

Hulp nodig met Duits?

Steeds minder leerlingen kiezen Duits in hun pakket. Duits wordt in veel gevallen gezien als een ouderwetse taal die je toch bijna niet meer gebruikt. Talen als Spaans en Frans klinken volgens velen beter en ‘sexyer’. Toch moet het contact met onze Oosterburen niet onderschat worden. De kans is groot dat je op de één of andere manier met buitenlandse bedrijven te maken krijgt als je later aan het werk gaat. Aangezien een groot gedeelte van de Nederlandse handel met Duitsland is gaat is het een groot voordeel als je ook kunt communiceren in het Duits.

Voor de jongere Duitsers zal dit minder gelden, maar over het algemeen praten Duitsers niet graag Engels. Je hebt dus direct een streepje voor als je Duitsers kan benaderen in hun moedertaal. Ook staat een vreemde taal goed op je CV. Bedrijven die contacten hebben met het buitenland zien dit als een belangrijke competentie. Als jij de taal beheerst, heb je dus een streepje voor op kandidaten zonder deze vaardigheid.

Er is een groot verschil tussen Duits in de onderbouw en Duits in de bovenbouw. In de onderbouw zijn er geen algemene richtlijnen voor het niveau, dit kan per school dus verschillen. Wanneer je kiest om verder te gaan met Duits, wordt het een examenvak. De examens zijn natuurlijk wel landelijk geregeld, waarbij het niveau en de richtlijnen vastgelegd zijn.

Duits steekt grammaticaal anders in elkaar dan Nederlands. De bekende (of beruchte) naamvallen zijn hier het grootste voorbeeld van. Het is soms lastig om uit elkaar te houden wanneer je nu voor de derde of de vierde naamval moet kiezen. De tweede naamval wordt weinig gebruikt, maar wanneer wel? Er zijn verschillende ezelsbruggetjes waarbij het eenvoudiger wordt om de basisregels te onthouden. Tijdens de wintersport kom je nog wel weg met de eventuele grammaticale fouten die je maakt, maar in het zakelijk Duits wordt het toch wel gewaardeerd dat je de naamvallen en andere grammatica goed onder de knie hebt.

 • Maatwerk

  Elk mens is uniek. Daarom zijn onze bijlessen dat ook.

 • Klik

  Een klik tussen leerling en docent is zeer belangrijk.

 • Centraal

  Alles draait om het succes en welzijn van de leerling.

 • Ouders

  Er is regelmatig contact over de voortgang.

Waarom bijles Duits bij Bijles.eu?

Door ons enorme netwerk hebben wij veel bijlesdocenten, waaronder docenten die bijles Duits geven. We willen dat jouw kind beter wordt in de Duitse taal. Dat is dan ook onze eerste zorg. We zien vaak dat wanneer de cijfers omhooggaan, het plezier in het vak groter wordt en het zelfvertrouwen groeit.

Naast bijles steken we ook energie in het helpen plannen en verschillende leermethodes.

 • Eén-op-één begeleiding, één vaste docent
 • Duidelijke uitleg met veel geduld
 • Leren wordt weer leuk, zelfvertrouwen groeit
 • En natuurlijk hogere cijfers!
huiswerk

Start vandaag nog de route naar betere cijfers en meer leerplezier