Bijles Grieks

Hulp nodig met Grieks?

Grieks is geen taal die je dagelijks gebruikt. Toch is de taal verweven in het Nederlands. Met name uit de mythologie, via wetenschap en onderwijs, Bijbelvertalingen, de politiek en sport zijn veel leenwoorden uit het Grieks terecht gekomen in onze taal. Om wat voorbeelden te noemen: ‘democratie’ is een samentrekking van demos (volk) en kratein (heersen), ‘muziek’ is een afgeleide van het Griekse ‘musike’ waar ook met woord ‘muze’ in zit (de kunst van de muzen) en ‘politiek’ dat komt van het Griekse ‘polis’, wat ‘versterkte burcht’ betekent.

Op de middelbare school leer je het Grieks van de Oudheid, dus niet het moderne Grieks. De Griekse geschiedenis is van grote invloed geweest om de manier waarop wij nu leven. Veel termen die wij nu gebruiken komen uit Griekse mythen en verhalen, zoals de achillespees van het verhaal van Achilles en het Trojaanse Paard over de belegering van Troje. Albert Einstein en Isaac Newton gebruiken de Griekse wetenschap als basis voor het uitwerken van hun eigen formules en theorieën. Daarnaast zijn de Grieken de grondleggers van het toneel zoals wij dat nu kennen.

Grieks heeft een complexe opbouw die afwijkt van het Nederlands, en omdat je Grieks het in het dagelijks leven niet tot nauwelijks tegenkomt is de basiskennis vaak minimaal. Als je verder wilt in geneeskunde, filosofie of kunstgeschiedenis is het wel van belang dat ze een basiskennis Grieks hebt. Een bijlesdocent helpt je bij de lessen Grieks als deze een uitdaging vormen. Samen oefenen jullie op woorden en grammatica zodat je een extra steuntje in de rug hebt tijdens de klassikale lessen.

 • Maatwerk

  Elk mens is uniek. Daarom zijn onze bijlessen dat ook.

 • Klik

  Een klik tussen leerling en docent is zeer belangrijk.

 • Centraal

  Alles draait om het succes en welzijn van de leerling.

 • Ouders

  Er is regelmatig contact over de voortgang.

Waarom bijles Grieks bij Bijles.eu?

Door ons enorme netwerk hebben wij veel bijlesdocenten, waaronder docenten die bijles Grieks geven. We willen dat jouw kind beter wordt in Grieks. Dat is dan ook onze eerste zorg. We zien vaak dat wanneer de cijfers omhooggaan, het plezier in het vak groter wordt en het zelfvertrouwen groeit.

Naast bijles steken we ook energie in het helpen plannen en verschillende leermethodes.

 • Eén-op-één begeleiding, één vaste docent
 • Duidelijke uitleg met veel geduld
 • Leren wordt weer leuk, zelfvertrouwen groeit
 • En natuurlijk hogere cijfers!
huiswerk

Start vandaag nog de route naar betere cijfers en meer leerplezier