Engels eindexamen

Voorbereiden op het eindexamen Engels: zo pak je het aan

Je bent bijna aan het eind van de rit – het eindexamen Engels staat voor de deur. Misschien voel je de zenuwen al of denk je: "Ach, dat doe ik wel even." Maar een beetje voorbereiding heeft nog nooit iemand kwaad gedaan, toch? Zeker niet als het om iets belangrijks gaat zoals je eindexamen. Dus, hoe zorg je ervoor dat je knalt op die grote dag? Lees maar mee, dan leg ik het je uit!

Begin op tijd met het leren voor je eindexamen Engels

Dit klinkt als de meest logische tip, maar je zou verbaasd zijn hoeveel mensen wachten tot het laatste moment. Begin een paar weken van tevoren met het herhalen van de stof en bouw dit langzaam op. Dit geeft je genoeg tijd om alles op een rustig tempo door te nemen zonder stress.

Maak een plan

Je kent jezelf het beste. Ben je een ochtendmens of een nachtbraker? Plan je studeermomenten wanneer jij je op je best voelt. En hé, vergeet niet pauzes in te lassen. Je brein heeft ook af en toe rust nodig om alles te verwerken.

Oefenen, oefenen, oefenen

Pak oude examens erbij en doe alsof je op dat moment je eindexamen Engels maakt. Zet een timer aan en ga aan de slag. Zo krijg je een gevoel bij de vragen en weet je waar je nog extra aandacht aan moet besteden. Fouten maken is niet erg; daar leer je juist van!

Lees en luister

Engels is overal om ons heen – gebruik dat in je voordeel. Lees Engelse boeken, kijk films of series zonder ondertiteling, en luister naar Engelse muziek of podcasts. Zo werk je aan je taalgevoel en pik je misschien nog wat nieuwe woorden op die je op je eindexamen Engels weer kan gebruiken!

Spreek en schrijf

Vind een studiemaatje en oefen met elkaar. Spreek Engels en geef elkaar opdrachten om korte stukjes te schrijven. Zo raak je gewend aan het actief gebruiken van de taal, wat superhandig is voor zowel het mondeling als schriftelijk eindexamen Engels.

Ontspan

Misschien wel het belangrijkste: vergeet niet te ontspannen. Stress is een slechte raadgever, dus zorg goed voor jezelf. Eet gezond, slaap voldoende en doe dingen die je leuk vindt. Zo blijf je scherp en gefocust tijdens het eindexamen Engels.

De dag voor het eindexamen Engels

Leg alles wat je nodig hebt klaar: pennen, potloden, een flesje water, enzovoort. Zo voorkom je last-minute stress. Probeer niet te veel meer te leren; je hebt hard genoeg gewerkt. Ontspan en probeer een goede nachtrust te pakken.

Het eindexamen Engels is eindelijk daar

Begin je dag rustig. Eet een goed ontbijt en zorg dat je op tijd bent. Haal een paar keer diep adem voor je de examenzaal binnenstapt en vertrouw op jezelf. Je hebt je voorbereid en bent klaar om dit examen te maken!

En na je eindexamen Engels?

Zodra je klaar bent, laat het los. Piekeren over wat je had kunnen doen helpt niet. Wees trots op jezelf; je hebt het gedaan!

Nu je weet hoe je je kunt voorbereiden, is er nog maar één ding over om te zeggen: Met deze tips komt het goed. Geloof in jezelf en voor je het weet heb je dat examen in je zak. En onthoud: Engels is niet alleen een vak op school, maar een vaardigheid die je je hele leven meeneemt. Gebruik deze tips en maak er het beste van! Mocht je er toch niet uitkomen, vul dan ons contactformulier in. Dan nemen wij contact met je op.

Start vandaag nog de route naar betere cijfers en meer leerplezier